V Senci o slovenské tituly zabojujú aj Dubovcová a Nestarcová

14.08.2015 Bratislava

Senec 14. augusta (TASR) - Aj najúspešnejší slovenský pár Natália Dubovcová s Dominikou Nestarcovou sa cez víkend predstaví na finálovom turnaji majstrovstiev Slovenska v plážovom volejbale v areáli Slnečných jazier v Senci. V ženskej aj mužskej kategórii bude o tituly bojovať po 12 dvojíc.

Dubovcová s Nestarcovou sú už päťnásobné majsterky Slovenska a v Senci budú najväčšími favoritkami. Na nedávnych majstrovstvách Európy v rakúskom Klagenfurte obsadili vynikajúce 4. miesto. V mužskej kategórii budú titul obhajovať Igor Horváth s Matejom Hukelom, ktorí tak ako minulý rok zberali body najmä v Rakúskej sérii a sú nasadené ako turnajové jednotky.

A-séria pozostávala tento rok zo šiestich turnajov. V Strážskom, v Žiline, v Skalici a v Poprade hrali muži aj ženy, v Rimavskej Sobote minulý víkend iba ženy a na Zemplínskej Šírave len muži. V rámci slovenskej série boli medzi mužmi najúspešnejší Marek Hovorka s Jánom Namešanským, medzi ženami sa najviac darilo Ľubici Šipošovej a Lucii Behúnovej. Body na finálový turnaj M-SR však mohli tímy zbierať aj v zahraničných sériách. Dubovcová s Nestarcovou v Svetovej sérii, Horváth s Hukelom hrali Rakúsku sériu.

Organizátori v Senci pripravili pre návštevníkov množstvo sprievodných akcií. Uskutoční sa autogramiáda najlepších dvojíc, predaj volejbalových dresov s logom turnaja a sponzorov, ako aj turnaj populárnych osobností, či tombola s atraktívnymi cenami.

Turnaj štartuje v sobotu o 8.30 h zápasmi 1. kola. Prvé štyri nasadené páry vstúpia do turnaja až od 2. kola. Hrá sa na dvojitú elimináciu, to znamená, že prehra ešte neznamená koniec na turnaji, ale tím dostane druhú šancu v opravách. Turnaj vyvrcholí v nedeľu zápasmi o umiestnenie, mužské finále sa uskutoční o 16.10 a ženské o 17.00 h.
 

Vyberte región